header_kerstbrunch

header_kerstbrunch

Sluizen

Sluizen

header gezelschap3

header gezelschap3

header_fietsen2

header_fietsen2

Boottocht

Boottocht

header_fietsen

header_fietsen

header_zandsculpturen

header_zandsculpturen

Groep

Groep

dagtocht loopplank

dagtocht loopplank

header gezelschap5

header gezelschap5

header_kerstbrunch2

header_kerstbrunch2

dagtocht vlaai

dagtocht vlaai

header_voorjaarsbuffet2

header_voorjaarsbuffet2

header gezelschap2

header gezelschap2

ALV 2018

ALV 2018

Bezoek Tegel Museum afgelast

Wegens gebrek aan belangstelling is het bezoek aan het museum afgelast.

Na de feestdagen vormen de maanden januari en februari zo’n donkere en saaie periode.
Hoog tijd dus om in het kader van “Samen is gezelliger” wat leuks te ondernemen. Voor sommigen van u is dat misschien een nieuw begrip, elders op de site kunt u lezen wat het inhoudt.

Dinsdagmiddag 24 januari brengen we een bezoek aan het Nederlands Tegel Museum in Otterloo.


In de vaste collectie hebben ze daar o.a. de Gelukkige Olifant, het keramisch kunstwerk dat ruim 50 jaar de gevel sierde van het vakantieverblijf van de Oranjes in Porto Ercole.

De tijdelijke tentoonstelling heet IJspret op tegels.

 

De digitale tour Tegel Verhalen app geeft je extra uitleg en achtergrondverhalen over bijzondere tegels en tableaus in het museum. Je kunt ‘m van te voren downloaden in de appstore of via google play.
In elke zaal hangen bij enkele werken nummerbordjes. Als je het nummer invoert in de app krijg je het verhaal te horen over het desbetreffende werk.

Dinsdag 24 januari 2023, verzamelen tussen 13:00 en 13:15 uur op het parkeerterrein van de Immanuëlkerk aan de van Uvenweg 13. Vanaf hier rijden we naar het museum  in Otterloo. Aangezien de parkeerruimte mogelijk maar beperkt is, kijken we in Wageningen of we eventueel met minder auto’s toe kunnen door met elkaar mee te rijden.

Kosten
Toegang tot het museum: € 7,50, met museumjaarkaart gratis.
De afstand heen en terug van de van Uvenweg naar Otterloo is ongeveer 45 km , een meerijder betaalt daarom € 4,50 aan de chauffeur van de auto.

Aanmelden: bij organisator Anneke Löffler, liefst via email, maar telefonisch mag ook, uiterlijk 22 januari 2023 zodat er tijd is om te kijken of er vervoer is voor iedereen. Graag vermelden: de namen van de personen, of u zelf met de auto komt, of er wel of niet iemand met u mee mag rijden (denk aan de regels voor verzekering), of dat u zonder auto komt en graag met iemand mee wil rijden.
Email: secretaris@seniorenwageningen.nl tel. 0317-417627