header_voorjaarsbuffet2

header_voorjaarsbuffet2

header_kerstbrunch2

header_kerstbrunch2

header_fietsen

header_fietsen

Maaltijd

Maaltijd

header_zandsculpturen

header_zandsculpturen

dagtocht loopplank

dagtocht loopplank

header gezelschap3

header gezelschap3

header_wim en nico

header_wim en nico

header_fietsen2

header_fietsen2

ALV 2018

ALV 2018

header DB 2022

header DB 2022

header_kerstbrunch

header_kerstbrunch

header gezelschap5

header gezelschap5

Groep

Groep

Boottocht

Boottocht

Verslag Amsterdam Light Festival

Vanwege het betere weer op dinsdagavond in Amsterdam dan op woensdag gaan we op 7 januari met een klein maar heel gezellig gezelschap op weg naar Amsterdam. We zijn allemaal zo vroeg op het busstation dat we een bus eerder kunnen nemen en rustig naar de trein kunnen lopen. We zijn zoals gepland om 17:05 op het Amsterdam C.S. en buiten wordt het al aardig donker. Het is deze winter niet heel erg koud, maar de wind maakt dat het toch wel winters aanvoelt. We wandelen in rustig tempo langs de licht objecten en nemen uitgebreid de tijd om elk object goed te bekijken en foto’s te maken. Tussen de objecten in stappen we door, maar hebben ook oog voor de prachtige gebouwen waar we voorbij komen. We lopen door een stuk Amsterdam waar we nooit of heel erg lang geleden geweest zijn.

Na twee derde van het aantal objecten komt het punt waar we beslissen of we met de tram terug gaan of doorlopen langs de laatste zes objecten. Met algemene stemmen wordt besloten dat we wel door kunnen lopen als we eerst een korte koffiepauze houden. Omdat we maar met weinig mensen zijn vinden we zonder problemen een plekje in het eethuisje waar we voor staan. Gelaafd en uitgerust lopen we daarna weer verder en zijn om 20:10 terug bij het station. Iets meer dan drie uur onderweg, maar wel inclusief niet ingecalculeerde koffiepauze. Ook nu hebben we weer de tijd om rustig naar het perron te lopen waar de doorgaande trein na een kwartiertje vertrekt. De aansluitende bus naar Wageningen gaat vijf minuten na onze aankomst. Al met al een soepel verlopen reis.

In de trein bespreken we wat we er van vonden en alle deelnemers zijn het er over eens dat de thuisblijvers beslist een bijzondere ervaring zijn misgelopen. Hieronder kunnen ze er nog een sprankje van meepakken door de foto’s te bekijken.